Resipi Biskut Mentega Kacang

Kali ini kita belajar buat Biskut Mentega Kacang pula. Resipi biskut mentega kacang atau peanut butter cookies ni mudah diikuti dan hasilnya pasti sedap kalau diikut langkah demi langkah.

Biskut Mentega Kacang


Resipi Biskut Mentega Kacang

Bahan-bahan
300g Mentega
300g Mentega Kacang
180g Gula Kastor
450g Tepung Gandum
50g Tepung Jagung

Cara Membuat

  1. Pukul mentega, mentega kacang dan gula sehingga sebati
  2. Masukkan tepung gandum dan tepung jagung, uli sehingga menjadi doh
  3. Bentukkan mengikut citarasa sendiri. Boleh dibulatkan dan ditekan dengan garfu ataupun boleh dipaipkan.
  4. Masukkan ke dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 170 darjah celsius dan bakar selama 15 minit.


Memang mudah nak buat biskut mentega kacang ni, bahan-bahan yang diperlukan untuk resipi biskut ini pun mudah didapati. Selamat mencuba.




No comments:

Post a Comment